• Српски језик
  • Русский
  • Deutsch
  • English
  • Italiano

Usluge

Protetika zuba

Izgubljeni zubi s nadoknadjuju fiksnom protetikom (krunice i mostovi), mobilnom protetikom (proteze) i kombinovanom protetikom (fiksni i mobilni radovi i implantati). Nadoknada prednjih zuba bitna je ne samo iz estetskih razloga već i zbog fonetike i pravilnog odgrizanja hrane, dok je nadoknada bočnih zuba važna ne samo zbog pravilnog usitnjavanja i mlevenja hrane, već i zbog stabilnosti i pravilnog funkcionisanja čitave donje trećine lica i vilice.

Oralna hirurgija

U stomatološkoj ordinaciji Mitrović Dent uvek postoji težnja da se svaki zub sačuva ili iskoristi u okviru izrade neke od protetskih nadoknada ali ako su sve mogućnosti iscrpljene, pristupa se ekstrakciji (odnosno njegovom vadjenju). Kako bi ceo postupak bio bezbolan cela procedura se vrši pod dejstvom lokane anestezije.

Parodontologija

Parodontopatija je bolest koja zahvata i razara sva potporna tkiva zuba dovodeći do njihovog klaćenja i ispadanja. Uzrok ove bolesti su bakterije koje se skupljaju na prelazu između zuba i desni. Ukoliko se ove bakterije redovno ne otklanjaju dolazi do zapaljenja gingive (desni). Ukoliko se pravovremeno ne leči dolazi do povlačenja desni i na kraju do gubitka svih zuba.

Estetska stomatologija

U stomatološkoj ordinaciji Mitrović Dent izvodimo sve vrste rekonstrukcija oštećenih zuba najkvalitetnijim metodama i materijalima. Kompoziti, kopomeri, keramički inleji omogućavaju idealnu estetsku rekonstrukciju oštećenih i obolelih zuba. Povratite sjaj vaših zuba i imajte blistav osmeh.

Bolesti zuba i endodoncija

Endodoncija je grana stomatologije koja se bavi izučavanjem i sanacijom malformacija, bolesti i povreda unutrašnjosti zuba tj. endodoncijumom. Bolesti zubne pulpe (lat. pulpa dentis) najčešće nastaju kao posledica komplikacije karijesa tj. napredovanjem destrukcije tvrde zubne supstance (gleđi, dentina a ređe i cementa zuba) do zubne pulpe. Zubna pulpa regauje na pristiglu infekciju upalnim procesom što se manifestuje pojavom zubobolje. Ređe se upale zubne pulpe mogu javiti kao posledica prodiranja bakterijskih toksina do zubne pulpe kroz dentinske kanaliće ili preko parodontalnog džepa do otvora na vrhu korena zuba. Trauma je takođe čest uzrok povrede ili upale zubne pulpe.

Endodontska lečenja zuba

Lečenje kanala korena – endodontska terapija je među najnepopularnijim stomatološkim intervencijama, verovatno zato što sam naziv već asocira na nešto veoma bolno. Međutim, u stvarnosti to uglavnom nije bolan zahvat jer se danas po pravilu odvija u lokalnoj aneseteziji, a većina ljudi kod kojih je sprovedena endodontska terapija, opisuje svoje iskustvo slično onome kao pri plombiranju zuba.